Keksići s Nutellom - brzo gotovi i nevjerojatno mekani

Ukoliko tražite savršeno brze keksiće, našli ste ih! Kekse s Nutellom možete zamijesiti doslovno za par minuta. Sastoji se od 3 sastojaka - ...

srijeda, 8. prosinca 2021.

Torta od naranče i čokolade

Neodoljivi spoj naranče, čokolade i sira... 


Biskvit koji se jednostavno topi u ustima, s kremom koja je lagana s okusom naranče. 

Torta od narance i cokolade
Torta od naranče i čokolade


Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 4 žlice kakao
  • pola praška za pecivo 
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu:
  • 500 gr. sira (Philadelphija, možete i Abc..)
  • 250 gr. margarina
  • 1 kiselo vrhnje
  • 200 gr. šećera
  • 1 naranča
Ostalo:
  • 2 naranče
  • 1 naranča za dekoraciju

Ganache krema:
  • 100 ml. vrhnja za šlag (koristim uvijek od Rama)
  • 100 gr. čokolade za kuhanje

Postupak izrade:

Biskvit:

  1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
  2. U bjelanjke dodati prstohvat soli i izraditi ih da budu čvrsti. U žumanjke dodati šećer i pjenasto ih izraditi.
  3. U žumanjke dodati brašno koje smo pomiješali s praškom za pecivo i kakaom. 
  4. Na kraju dodajemo izrađene bjelanjke i lagano miješamo s pjenjačom. 
  5. Na dno kalupa za torte stavimo papir za pečenje.
  6. Uliti smjesu u kalup i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180° 25-30 minuta.
  7. Nakon što se biskvit ohladio izvadite ga iz kalupa. 

Krema od sira i naranče:

  1. U zdjelu dodati sir, margarin koji je sobne temperature, kiselo vrhnje, šećer iscijeđenu naranču i koru od naranče.
  2. Sve sastojke dobro pomiješati. 

Ganache krema:
  1. Vrhnje za šlag staviti na laganu vatru i pustiti dok ne prokuha. 
  2. Čokoladu narezati na komade i vrelo vrhnje preliti preko čokolade.
  3. Miješati dok se čokolada skroz ne otopi.
  4. Ostaviti kremu da se ohladi.

Slaganje torte:
  1. Tortu možete slagati u obruču ako Vam je tako lakše.
  2. Biskvit odrežite na tri jednaka dijela.
  3. Stavite prvi biskvit i premažite ga sokom od iscijeđene naranče.   
  4. Rasporediti kremu od sira.
  5. Staviti drugi biskvit i njega isto premažite sokom od iscijeđene naranče.
  6. Na biskvit rasporediti kremu.
  7. Stavite zadnji biskvit i premažite ga sokom. 
  8. Rasporediti kremu. 
  9. Tortu ohladiti i premazati s Ganache kremom. 
  10. Ukrasiti po želji.
Biskvit - sok - krema - Ganache krema.





0 komentari:

Objavi komentar