Neodoljivi spoj naranče, čokolade i sira...
Biskvit koji se jednostavno topi u ustima, s kremom koja je lagana s okusom naranče.
Torta od naranče i čokolade |
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 4 žlice kakao
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Sastojci za kremu:
- 500 gr. sira (Philadelphija, možete i Abc..)
- 250 gr. margarina
- 1 kiselo vrhnje
- 200 gr. šećera
- 1 naranča
Ostalo:
- 2 naranče
- 1 naranča za dekoraciju
Ganache krema:
- 100 ml. vrhnja za šlag (koristim uvijek od Rama)
- 100 gr. čokolade za kuhanje
Postupak izrade:
Biskvit:
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
- U bjelanjke dodati prstohvat soli i izraditi ih da budu čvrsti. U žumanjke dodati šećer i pjenasto ih izraditi.
- U žumanjke dodati brašno koje smo pomiješali s praškom za pecivo i kakaom.
- Na kraju dodajemo izrađene bjelanjke i lagano miješamo s pjenjačom.
- Na dno kalupa za torte stavimo papir za pečenje.
- Uliti smjesu u kalup i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180° 25-30 minuta.
- Nakon što se biskvit ohladio izvadite ga iz kalupa.
Krema od sira i naranče:
- U zdjelu dodati sir, margarin koji je sobne temperature, kiselo vrhnje, šećer iscijeđenu naranču i koru od naranče.
- Sve sastojke dobro pomiješati.
Ganache krema:
- Vrhnje za šlag staviti na laganu vatru i pustiti dok ne prokuha.
- Čokoladu narezati na komade i vrelo vrhnje preliti preko čokolade.
- Miješati dok se čokolada skroz ne otopi.
- Ostaviti kremu da se ohladi.
Slaganje torte:
- Tortu možete slagati u obruču ako Vam je tako lakše.
- Biskvit odrežite na tri jednaka dijela.
- Stavite prvi biskvit i premažite ga sokom od iscijeđene naranče.
- Rasporediti kremu od sira.
- Staviti drugi biskvit i njega isto premažite sokom od iscijeđene naranče.
- Na biskvit rasporediti kremu.
- Stavite zadnji biskvit i premažite ga sokom.
- Rasporediti kremu.
- Tortu ohladiti i premazati s Ganache kremom.
- Ukrasiti po želji.
Biskvit - sok - krema - Ganache krema.
0 komentari:
Objavi komentar