Keksići s Nutellom - brzo gotovi i nevjerojatno mekani

Ukoliko tražite savršeno brze keksiće, našli ste ih! Kekse s Nutellom možete zamijesiti doslovno za par minuta. Sastoji se od 3 sastojaka - ...

petak, 17. prosinca 2021.

Nugat keksići s lješnjacima

Različiti sitni kolačići jednostavno su dio božićnih blagdana. Vrijeme kada je stol pun raznih kolača.

Sigurno imate barem jedan recept keksića koji kada probate ne možete stati na jednom. Ovo je upravo takav. Prhko tijesto punjeno s nugatom i obloženo sa hrskavim lješnjacima.. Savršeno za svaki tanjur s kolačićima i sve ljubitelje nugata.

Od dolje navedenih sastojaka dobijete 30 keksića. 

Nugat keksići s lješnjacima


Sastojci za tijesto:

  • 100 gr. šećera
  • 200 gr. hladnoga maslaca 
  • 300 gr. brašna
  • pola žličice ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • 200 gr. mljevenih lješnjaka

Za punjenje i premazivanje:
  • 1 bjelanjak
  • 100 gr. sjeckanih lješnjaka
  • 200 gr. nugata (Nutella, Linolada..itd.)
 
Nugat keksi s lješnjacima

Priprema tijesta:

  1. Stavite sve sastojke u zdjelu i umijesite čvrsto prhko tijesto. 
  2. Tijesto podijelite u dva dijela i svaki dio zamotajte u prozirnu foliju. Stavite u zamrzivač da se hladi sat do dva. Tijesto možete pripremiti dan ranije. 
  3. Lješnjake kratko popržiti na tavici i pustiti da se skroz ohlade pa samljeti. 
  4. Lješnjake pomiješajte s tijestom. Možete staviti bademe, orase, kokos, što god volite. Također možete i kakao.
  5. U smjesu dodajte jedan žumanjak kako bi se tijesto i lješnjaci povezali. Ukoliko želite vegansku varijantu, možete bez lješnjaka i jaja. 
  6. Od tijesta napravite rolicu, 4 cm visoku. Zarolajte u papir za pečenje ili prozirnu foliju. Staviti hladiti 1-2 sata u zamrzivač.
Priprema keksa:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°.
  2. U dublji tanjur staviti jedan bjelanjak (nije potrebno miksati). U drugi dublji tanjur staviti sjeckane lješnjake (možete lješnjake direktno i na podlogu staviti ukoliko Vam je rolica dulja).
  3. Odmotajte rolicu i s rukom ju premažite s bjelanjkom. 
  4. Nakon toga cijelu rolicu uvaljajte u sjeckane lješnjake. 
  5. Rolu stavite na dasku za rezanje i režite kekse debljine 0,5 cm. 
  6. Stavite u pleh na papir za pečenje i ispecite 12 - 15 minuta. Ohladite. 
  7. Kekse puniti s nugat kremom, Nutellom, Eurokremom, Linoladom..što god najviše volite. 
  8. Kekse spojite. 
Nugat keksi s lješnjacima

Hvala Romani na prekrasnom receptu. 😊

0 komentari:

Objavi komentar