Keksići s Nutellom - brzo gotovi i nevjerojatno mekani

Ukoliko tražite savršeno brze keksiće, našli ste ih! Kekse s Nutellom možete zamijesiti doslovno za par minuta. Sastoji se od 3 sastojaka - ...

nedjelja, 12. prosinca 2021.

Domaće mekane buhtle s nutellom i pekmezom

Tko voli buhtle? Dizano tijesto punjeno marmeladom i  Nutellom posipano sa šećerom u prahu kojemu ne možemo nikako odoljeti. Nadjev možete po želji mijenjati, što najviše volite. 

Svježe tople buhtle vraćaju nas u toplu kuhinju naših baka i mama te sa šalicom čaja ili toploga mlijeka vraćaju u djetinjstvo. 

Ovo je definitivno najbolji recept za buhtle. Pravi se s svježim kvascem, ali možete i sa suhim. 

Priprema buhtli je zapravo jednostavna, umijesi se mekano tijesto. Najteže je čekati dok se tijesto ne digne. Ali vjerujte mi, čekanje će se isplatiti. 


Buhtlice



                                                                    

Sastojci:

  • 600 gr. brašna
  • pola svježeg kvasca
  • 2 dcl mlakog mlijeka
  • 100 gr otopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer - ako  nemate, može i korica limuna
  • malo soli
  • 2 velike žlice šećera
  • 0,02 ruma - to je čaša od rakije ili recimo mala ampula ekstrakta
  • 1 jaje
Punjenje:
  • marmelada za punjenje
  • Nutella za punjenje
Za posipanje:
  • šećer u prahu za posipanje




Priprema:
  1. Pomiješati mlako mlijeko, kvasac i šećer i ostaviti na toplome da se kvasac aktivira. Obično poklopim zdjelicu s tanjurićem i ostavim nekoliko minuta.
  2. U brašno staviti kvasac, ostatak mlijeka, rastopljeni maslac, vanilin šećer i limun šećer (ili korica limuna), sol i šećer i rum. 
  3. Kratko pomiješati i staviti jaje. umijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi.
  4. Držati pokriveno na toplome cca 45 minuta.
  5. Opet promijesiti i podijeliti na 12 loptica. Ukoliko želite da Vam loptice bude jednake, možete svaku lopticu izvagati na vagi. 
  6. Svaku lopticu oblikovati rukama i nadjenuti s željenim nadjevom.
  7. Rubove dobro zatvoriti i staviti u pleh koji ste prethodno premazali maslacem.
  8. Pustiti ih prekrivene da se dižu 1h.
  9. Peći 25-30 minuta na 170-180°.


Buhtle malo ohladite te ih posipajte sa šećerom u prahu i servirajte uz toplu šalicu omiljenoga napitka. 



0 komentari:

Objavi komentar