Neodoljivi miris pečene pogače s češnjakom koji se širi kroz stan. Savršeno za večeru ili ukoliko Vam se netko najavi za goste. Pogača je jako mekana i savršenoga okusa. Ukoliko volite mladi luk i češnjak, ovo je definitivno za Vas.
Pogača s mozzarellom, češnjakom i mladim lukom
Sastojci za pogaču:
- 250 gr. brašna
- 1 žličica soli
- 1,2 dcl. mlakoga mlijeka
- 1 instant (suhi) kvasac
- 2 žličice šećera
- 40 gr. otopljenoga maslaca
- 1 jaje
Sastojci za začinjeni maslac:
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 mladi luk
I još:
- 100 gr. mozzarelle
- malo palente
Priprema:
- Pomiješati mlako mlijeko, kvasac i šećer i ostaviti na toplome da se kvasac aktivira. Obično poklopim zdjelicu s tanjurićem i ostavim nekoliko minuta.
- U veću zdjelu dodati brašno, sol, maslac, lagano razmućeno jaje te kvasac s mlijekom. Sve zajedno dobro izmiješati. Tijesto mora biti malo ljepljivo i jako mekano.
- Lim za pečenje posipati s malo palente kako se ne ljepilo. Na to prebaciti tijesta. oblikovati kuglu (po želji kvadrat, kako god želite).
- Pokriti i staviti na toplo da se diže 40-tak minuta.
- Maslac malo zagrijati pa dodati zgnječeni češnjak (može i 2) te sjeckani mladi luk.
- Kada se tijesto diglo, lagano ga spljoštiti na oko 2 cm debljine i oštrim nožem iscrtati rešetku. Režite duboko, ali nemojte do kraja.
- Premazati maslacem koji je začinjem mladim lukom. Tupom stranom noža proći još jednom po rezovima.
- Na kraju posipati pogaču s Mozzarellom.
- Peći na 200° 20 minuta (ovisno o Vašoj pećnici možda kraće/duže).
Uživajte u savršeno mekanoj pogači.
0 komentari:
Objavi komentar