Keksići s Nutellom - brzo gotovi i nevjerojatno mekani

Ukoliko tražite savršeno brze keksiće, našli ste ih! Kekse s Nutellom možete zamijesiti doslovno za par minuta. Sastoji se od 3 sastojaka - ...

petak, 10. prosinca 2021.

Pogača s mozzarellom, češnjakom i mladim lukom

 

Neodoljivi miris pečene pogače s češnjakom koji se širi kroz stan. Savršeno za večeru ili ukoliko Vam se netko najavi za goste. Pogača je jako mekana i savršenoga okusa. Ukoliko volite mladi luk i češnjak, ovo je definitivno za Vas.


Pogača s mozzarellom, češnjakom i mladim lukom


Sastojci za pogaču:
  • 250 gr. brašna
  • 1 žličica soli
  • 1,2 dcl. mlakoga mlijeka
  • 1 instant (suhi) kvasac
  • 2 žličice šećera
  • 40 gr. otopljenoga maslaca
  • 1 jaje

Sastojci za začinjeni maslac:
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
 I još:
  • 100 gr. mozzarelle
  • malo palente 


Priprema:
  1. Pomiješati mlako mlijeko, kvasac i šećer i ostaviti na toplome da se kvasac aktivira. Obično poklopim zdjelicu s tanjurićem i ostavim nekoliko minuta.
  2. U veću zdjelu dodati brašno, sol, maslac, lagano razmućeno jaje te kvasac s mlijekom. Sve zajedno dobro izmiješati. Tijesto mora biti malo ljepljivo i jako mekano. 
  3. Lim za pečenje posipati s malo palente kako se ne ljepilo. Na to prebaciti tijesta. oblikovati kuglu (po želji kvadrat, kako god želite).
  4. Pokriti i staviti na toplo da se diže 40-tak minuta.
  5. Maslac malo zagrijati pa dodati zgnječeni češnjak (može i 2) te sjeckani mladi luk. 
  6. Kada se tijesto diglo, lagano ga spljoštiti na oko 2 cm debljine i oštrim nožem iscrtati rešetku. Režite duboko, ali nemojte do kraja.
  7. Premazati maslacem koji je začinjem mladim lukom. Tupom stranom noža proći još jednom po rezovima. 
  8. Na kraju posipati pogaču s Mozzarellom.
  9. Peći na 200° 20 minuta (ovisno o Vašoj pećnici možda kraće/duže). 

 Uživajte u savršeno mekanoj pogači. 





0 komentari:

Objavi komentar